Traditioner

avslutninglusica14matchenVi uppmärksammar FN-dagen genom att träffas i idrottshallen för gemensamt firande. Elever från de olika grupperna framträder med sång, egna dikter, och dans. Några elever läser ur barnkonventionen och vi brukar dessutom sätta fokus på något land som har det extra svårt just då.

Luciafirandet går av stapeln på morgonen i idrottshallen där alla på skolan samlats. Elever från årskurs nio och årskurs två bjuder på sång och poesiläsning. Efter ceremonin träffas eleverna i sina klassrum och  äter medhavd "gofika".

I juletid myser vi extra med olika aktiviteter. Vissa år har vi julbasar och andra år julkabaré. Alla, elever och lärare, hjälps åt med café, uppträdanden och försäljning. Mycket uppskattat av alla.

När vårsolen tittar fram måste man naturligtvis hjälpa den på traven genom att sjunga, dansa och hurra. Elever, lärare och föräldrar träffas på skolgården i samband med "Valborg" och sjunger för fulla halsar och avslutar med ett härligt "Vårskrik". Den efterlängtade glassen efter framträdandet är alltid lika populär.

Vår sommaravslutning är  en härlig tradition där elever, personal, föräldrar, mor- och farföräldrar träffas på kvällen. En föreställning med elever och lärare framförs på scenen. Vi avtackar också våra nior, vilka senare åker vidare till en avslutningsmiddag med sina lärare. Därefter är det stort tårtkalas med ljuvliga sommartårtor.