Traditioner

Med återkommande och genuina traditioner uppstår gemenskap och en stark vi-känsla. Yngre elever får genom åren se äldre elever agera, i situationer att längta efter och se sig själv i, samt se elever och föräldrar möta varandra och trivas tillsammans. Även tillfällen med möjligheter som motiverar tålamod och skapar målmedvetenhet i lärandet. Tydlig värdegrund och otaliga kunskapsmål som utgångspunkter gynnar utveckling av kompetenser och förmågor. Växer och utvecklas gör relationer, individer som grupper.

 

Aktivitetsdag Julavslutning Skogsbacken
Lucia

 

KMS Trivseldag – en dag då relationer över åldersgränserna står i fokus. Äldre elever är lagledare i teambuildande aktiviteter för sitt lag bestående av elever från förskoleklassen till årskurs nio. Dagen avslutas med den legendariska fotbollsmatchen mellan 5:orna och personalen.

På FN-dagen belyser vi barns rättigheter med sång, egna dikter och World childrens price. Exempel ur barnkonventionen och FN’s arbete lyfts. Återkoppling på årets insamling via operation dagsverke och hur den har blivit till nytta för behövande.

Vi hyllar nyfikenheten och vetenskapen i samband med Nobeldagen. 9:orna tränar i Hemkunskapen för att laga trerätters och serverar enligt konstens alla regler. 7:orna njuter av allt det goda och håller tal om forskning.

Luciafirandet går av stapeln på morgonen i Gläntan där alla på skolan samlats. Elever från årskurs nio och årskurs två bjuder på sång och poesiläsning. Efter ceremonin träffas eleverna i sina klassrum och  äter medhavd ”gofika”.

När vårsolen tittar fram måste man naturligtvis hjälpa den på traven genom att sjunga, dansa, hålla vårtal och hurra. Elever, lärare och föräldrar träffas på skolgården i samband med ”Valborg” och sjunger för fulla halsar och avslutar med ett härligt ”Vårskrik”. Den efterlängtade glassen efter framträdandet är alltid lika populär.

Vid Sveriges nationaldag uppmärksammas Sverige ur ett såväl historiskt som nutida aktuellt perspektiv och vi firar allt vi har att vara stolta över.

Vår sommaravslutning är  en härlig tradition där elever, personal, föräldrar, mor- och farföräldrar träffas på kvällen. En föreställning med elever och lärare framförs på scenen. Vi avtackar också våra nior, vilka senare åker vidare till en avslutningsmiddag med sina lärare. Därefter är det stort tårtkalas med ljuvliga sommartårtor.

KMS Skola Bild
KMS Skola Bild
KMS Skola Bild
KMS Skola Bild
KMS Skola Bild
KMS Skola Bild
KMS Skola Bild
KMS Skola Bild
KMS Skola Bild
KMS Skola Bild
KMS Skola Bild
KMS Skola Bild
KMS Skola Bild
KMS Skola Bild
KMS Skola Bild
KMS Skola Bild
KMS Skola Bild
KMS Skola Bild